Massage hos Sandra

Sandra Isaksson

 

Postadress

Gundas gata 122

431 51 Mölndal

 

Besöksadress

Gundas gata 150

431 51 Mölndal

 

Mobil

0735-37 77 03

 

E-mail

info@massagehossandra.se

 

Innehar F-skattsedel

Besökare

VARFÖR MASSAGE?

För att veta varför man skall unna sig en massagebehandling bör

man veta vad massage är, vilka effekter den kan ha på oss

och hur jag som massör arbetar.

 

 

Vad är massage?

 

Massage är en av de vanligaste manuella terapiformerna som finns och är en gammal behandlingsmetod där musklerna bearbetas med händerna. Massage finns i många former och i de flesta kulturer och härstammar från bland annat Kina och Indien. En generell definition av massage är att man trycker och töjer på hud, bindväv och muskler.

 

Vilken effekt har massage?

 

En allmän massage ökar syresättningen i musklerna som förbättrar musklernas ämnesomsättning. Man stimulerar blodcirkulationen för att stärka musklerna och skapa en bättre balans mellan muskler och skelett. Massage minskar muskelspänningar och även smärta. Lymfsystemet fungerar bättre så att slaggprodukter försvinner fortare. Immunsystemet stärks, vilket påskyndar läkningsprocesser. Kroppens stresshormoner sjunker och den generella avslappning som kan uppnås med massage anses bero på frisättning av hormonet oxytocin som även kallas lugn- och ro-hormonet.

 

Många upplever att man blir avslappnad och lite yrvaken, på ett behagligt vis, men man blir snabbt pigg och välmående. Många upplever också att de blir både törstiga och kissnödiga efter massagen, båda sakerna är direkta effekter av cirkulationsökningen och bra för kroppen.

 

Hur arbetar jag?

 

Jag praktiserar svensk klassisk massage som är en metod som tänjer och mjukar upp muskler och vävnader. Beroende på kunden anpassas massagen efter behov och önskemål. Det är viktigt att säga till hur just Du vill ha det. Jag kan ge avslappningsmassage eller en mera djupgående terapeutisk massage.

 

Varför inte massage?

 

Det finns tillfällen då man inte bör ta emot en massagebehandling. T.ex. vid vissa sjukdomstillstånd som hjärt-och kärlsjukdomar, stroke, cancer, infektioner, feber, diskbråck, i början av en graviditet osv. Man skall också vara försiktig när man äter vissa typer av mediciner, som t.ex. blodförtunnande mediciner, kortison, smärtstillande. Om du känner dig sjuk, kontakta mig så bokar vi om tiden.

 

 

massagehossandra.se Senast uppdaterad: 2014-07-13